'Deal helemaal afgerond: Sollied moet Lokeren voor degradatie behoeden'

'Deal helemaal afgerond: Sollied moet Lokeren voor degradatie behoeden'

29-10-2018 13:40
8

Roger Lambrecht heeft zijn opvolger voor Peter Maes beet. Sporting Lokeren gaat in zee met Trond Sollied, weet Het Laatste Nieuws met zekerheid. De Noor zit donderdag al op de bank tegen RSC Anderlecht.

Dat de oud-trainer van onder meer Club Brugge en KAA Gent de uitverkorene zou zijn, werd eigenlijk afgelopen weekend al duidelijk. Sollied volgde het duel tussen Lokeren en KV Oostende (0-0), nog mét Maes aan het roer, namelijk vanop de tribunes. Nu neemt hij het stokje dus over van zijn voorganger.

De ervaren trainer zou momenteel aan het onderhandelen zijn met Lambrecht en ondervoorzitter Willy Carpentier, waarbij enkel de laatste details nog uitgeklaar moeten worden. Verder zou hij ook al een gesprek gehad hebben met Arnar Vidarsson, die de rol van T1 tijdelijk overnam de voorbije dagen. 

Sollied zal dinsdag voor het eerst een training leiden voor de Waaslanders. Donderdag wacht al meteen de eerste test, een thuiswedstrijd tegen Anderlecht. Na een periode met enkele familiale problemen stapt de Scandinaviër zo terug in het voetbal. Zijn laatste klus dateert al van 2013, toen hij trainer was bij het Turkse Elazigspor.