Lokeren legt Gent-cijfers voor inclusief twee dezelfde namen

Lokeren legt Gent-cijfers voor inclusief twee dezelfde namen

28-10-2018 11:01
3

Peter Maes is niet langer meer de trainer van Lokeren. Roger Lambrecht moet nu op zoek naar een opvolger. Dat wordt trainer nummer acht in tien jaar tijd.

Maes was bij zijn tweede ambtstermijn op Daknam iets meer dan een jaar aan de slag alvorens zijn vriend Roger Lambrecht hem niet langer het hand boven het hoofd hield. Maes nam vorig seizoen in augustus over van Rúnar Kristinsson. In het seizoen 2016/2017 nam de IJslandse ex-speler van Lokeren nog over van een andere vriend van Lambrecht, Georges Leekens.

Leekens zong het een jaar uit, nadat hij overnam van Bob Peeters. Peeters nam op Daknam na vijf seizoenen over van Maes, maar werd na een paar maanden al bedankt voor bewezen diensten. Leekens en Peeters waren trouwens de voorbije jaren ook aan de slag bij KAA Gent, nog een ploeg met een trainerskerkhof.

Voor de eerste ambtstermijn van Maes regende het trouwens nog ontslagen in het Waasland. Toen Leekens in april 2009 zelf vertrok bij Lokeren, stelde Lambrecht de ene na de andere trainer aan. Op Daknam passeerden in het seizoen 2009-2010 drie trainers: Aleksandar Janković, Jacky Mathijssen en Emilio Ferrera. Daarna had Lokeren dus vijf jaar stabiliteit met Maes, maar dat dus nu niet meer gebeuren.

De jaren daarvoor waren trouwens niet veel beter.  Onder meer Slavoljub Muslin, Rudy Cossey, Ariël Jacobs, Aimé Anthuenis, Willy Reynders, Franky Van der Elst en Paul Put hadden een interimjob op Daknam.

Wie is de ideale opvolger voor Maes? Zet het in de comments!