Spelen journalisten rol bij matchfixing? 'Lijn tussen gebruik en misbruik is dun'

Spelen journalisten rol bij matchfixing? 'Lijn tussen gebruik en misbruik is dun'

Gepubliceerd: dinsdag 16 oktober 2018 om 16:38di 16-10-2018 om 16:38

Enkele journalisten werden door het federaal parket in verdenking gesteld van corruptie in het voetbalschandaal dat vorige week losbrak in het Belgische voetbal. Volgens Pascal Kerkhove, redactiedirecteur bij Krant van West-Vlaanderen, moet de pers ook eens voor de spiegel gaan staan.

"Die beschuldigingen wegen niet zwaarder of lichter dan bij de andere voorgeleide of vrijgelaten mensen in dit dossier. Maar we zwijgen. Of nog erger, we roepen opnieuw en wel om te claimen dat wij de eerste waren om te waarschuwen voor de nakende bom onder het voetbal", schrijft Kerkhove in Sport/Voetbalmagazine.

"Nieuws maken van de eigen onmacht, potsierlijker moet het niet worden. De waarheid is even simpel als hard: als dit de (sport)journalistiek niet dwingt om na te denken over haar rol in de voetbalwereld en de bijbehorende relaties met voetbalmakelaars, wat dat wel?"

"In een waanzinnige race om belangrijk en onbelangrijk nieuws zijn (sport)journalisten op een ongezonde manier verstrengeld geraakt met mensen als Mogi Bayat en Dejan Veljkovic. Even Apeldoorn bellen is op menige sportredactie veranderd in even Mogi bellen. Het gevolg laat zich raden: wiens brood men eet, diens woord men spreekt. De lijn tussen gebruik en misbruik wordt dan flinterdun", besloot Kerkhove.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws