Vertenten gelinkt aan derde 'verkochte' partij: 'Hij was niet vies van een gokje'

Vertenten gelinkt aan derde 'verkochte' partij: 'Hij was niet vies van een gokje'

Gepubliceerd: dinsdag 16 oktober 2018 om 10:00di 16-10-2018 om 10:00

Bart Vertenten wordt gezien als één van de hoofdverdachten in het onderzoek naar matchfixing. Onder leiding van Dejan Veljkovic zou de scheidsrechter meerdere wedstrijden beïnvloed hebben.

De arbiter uit Beveren zit al bijna een week in de cel op verdenking van omkoping van wedstrijden. Zo zou hij twee wedstrijden gemanipuleerd hebben in de degradatiestrijd. Antwerp-Eupen van vorig seizoen én Cercle Brugge-KV Mechelen van enkele seizoenen geleden springen in het oog.

Humo doet daar nog een wedstrijd bovenop. 'Is het toeval dat Vertenten ook de fameuze Moeskroen-OHL floot, die aan het licht bracht dat de Leuvense kapitein Reynaud niet vies was van een gokje?', legt het weekblad gauw een nieuwe link met Vertenten.

Ook zij vinden het bizar dat de scheidsrechter zich liet inpakken door Veljkovic.'‘Vertenten was ooit de jongste scheids in eerste klasse. Hij leek het mooi voor mekaar te hebben, maar aan zijn carrière lijkt nu abrupt een einde te zijn gekomen, gevallen voor de verlokkingen van een sympathiek ogende makelaar.'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws