VP Rapport: Wisselvallige cijfers met één uitblinker tegen stug Zwitserland

12-10-2018 22:55
4

De Rode Duivels speelden in de Nations League tegen Zwitserland. Een eerste echte test, want de Zwitsers wisten eerder al IJsland van de mat te spelen. Het rapport van VoetbalPrimeur.be na de Nations League-match van België tegen Zwitserland (2-1.)

Thibaut Courtois – 6

Moest in de tweede helft een paar keer tussenkomen op gevaarlijke schoten van de Zwitsers. Kreeg uiteindelijk een tegendoelpunt om de oren waar hij niets aan kon doen.

Toby Alderweireld 6,5

Kwam na een halfuur met een sterke interceptie. Shaqiri kwam oog in oog met Courtois, maar Alderweireld lette goed op.

Thomas Vermaelen 6

Pakte de afgelopen weken weer minuten bij FC Barcelona en kreeg ook het vertrouwen van Martinez. Viel in de tweede helft echter weer geblesseerd uit.

Vincent Kompany 6

In de eerste helft viel er een groot gat in de verdediging, maar dat werd opgelost door Alderweireld. Tien minuten voor tijd had Kompany de kans om de 2-1 binnen te knikken na een corner.

Axel Witsel 6

Deed zijn job zoals altijd. Was de man die voor de verdediging voor rust en controle zorgde bij de Belgen.

Youri Tielemans 6,5

Was gevaarlijk met een paar afstandsschoten. Bij AS Monaco krijgt hij veel kritiek, maar bij de Rode Duivels speelde hij een verdienstelijke partij. Eerste helft was beter dan zijn tweede.

Yannick Carrasco 5,5

Had in de eerste helft een aantal kansen. In de tweede helft minder bij het spel betrokken. De Chinese overgang lijkt nog steeds een kleine deuk in zijn vertrouwen te hebben gegeven. Werd een kwartier voor tijd gewisseld door Nacer Chadli.

Thomas Meunier 7

Infiltreerde bij het openingsdoelpunt in de zestien van Zwitserland en legde de bal panklaar voor Romelu Lukaku. Speelde overigens ook een puike partij.

Dries Mertens 6

Had een goed schot in huis na een korte hoekschop met Hazard. Maakte zijn wedstrijd helemaal goed door een heerlijke één-twee op te zetten met Lukaku dat leidde tot de winning-goal.

Eden Hazard 6

Probeerde met zijn typische acties voor gevaar te zorgen. Dat gevaar kwam er pas echt uit in de tweede helft. Hazard zette de actie op die leidde tot de 1-0. Toch was het niet de flitsende Hazard van de afgelopen weken.

Romelu Lukaku 8

Hield de bal wel een paar keer goed bij. Had het moeilijk om in kansrijke posities te komen, maar scoorde als een Duivel uit een doosje. Miste nog wel een enorme kans op de 2-1, maar maakte dat even later goed door alsnog te scoren. Als een echte spits zorgde hij eigenhandig voor de overwinning.

Wat zijn jouw cijfers voor de Rode Duivels vanavond? Zet het in de comments!