Scheidsrechters opnieuw in slecht daglicht: We moeten nu even herbronnen

Scheidsrechters opnieuw in slecht daglicht: "We moeten nu even herbronnen"

Gepubliceerd: donderdag 11 oktober 2018 om 23:55do 11-10-2018 om 23:55

Scheidsrechters Bart Vertenten en Sébastien Delferière zijn geschorst als gevolg van het gerechtelijke onderzoek naar matchfixing in het Belgische voetbal. Voor scheidsrechtersbaas Johan Verbist is dat een enorm klap die hij niet zag aankomen.

"Ik ben heel verbaasd over deze zaak. Ik hoop dat het bij deze twee scheidsrechters blijft en dat er niet meer lijken uit de kast gaan vallen", vertelde hij aan Sporza. "Het wordt heel moeilijk voor hen. Dit is onwaarschijnlijk slecht voor de arbitrage. Dit doet enorm veel pijn, het komt totaal onverwacht. Dit komt niet goed over."

"We moeten nu even herbronnen en kijken hoe we nu voort moeten doen. Wij hebben besloten om beide scheidsrechters met onmiddellijke ingang te schorsen. Zij worden geschorst en daarna bekijken hoe we de zaak verder oplossen. Ik zou hen eerst willen horen de komende dagen", besloot de scheidsrechtersbaas.

Ondertussen raakte bekend dat Bart Vertenten aangehouden werd door de onderzoeksrechter in Tongeren. De scheidsrechter wordt verdacht van corruptie en lidmaatschap van een criminele organisatie.

Lees ook: 'Scheidsrechter Vertenten aangehouden door onderzoeksrechter'
Lees ook: LIVE: De gebarste bom in het Belgische voetbal, alles wat je moet weten

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws