Private omkoping: 'Velkjovic & bestuursleden van Mechelen hadden contact met refs'

Private omkoping: 'Velkjovic & bestuursleden van Mechelen hadden contact met refs'

Gepubliceerd: donderdag 11 oktober 2018 om 15:49do 11-10-2018 om 15:49

In het seizoen 2017-2018 is geprobeerd geweest om KV Mechelen in Eerste Klasse te houden. Volgens het parket zaten Dejan Velkjovic en vier bestuursleden van Malinwa achter de feiten.

Donderdag gaf het parket een persconferentie omtrent de zaak Propere Handen. Het besprak drie luiken. Het laatste luik ging over de poging om te zorgen voor de redding van KV Mechelen. Velkjovic en vier bestuursleden van Malinwa hebben geprobeerd om de uitslag van Antwerp-Eupen op de voorlaatste speeldag en Waasland-Beveren-KV Mechelen op de laatste speeldag te beïnvloeden ten voordele van KV Mechelen. Het plan werkte niet zoals gehoopt, want KV Mechelen zakte.

"Het gaat om private omkoping", klinkt het bij het parket. "Het onderzoek bevat aanwijzingen dat spelersmakelaar D.V. in samenspraak met vier bestuursleden van KV Mechelen rechtstreeks of via bevriende contacten de uitslag zou beïnvloed hebben van die twee wedstrijden. Hierbij lijken er afspraken te zijn gemaakt met scheidsrechter B.V. (Bart Vertenten) en verschillende bestuursleden van Waasland-Beveren."

"Daarnaast zijn er ook aanwijzingen van ongeoorloofde contacten tussen D.V. (Dusan Veljkovic) en scheidsrechter S.D. (Sébastien Delferière, nvdr) in ruil waarvoor bepaalde voordelen gegeven zouden zijn", aldus Wenke Roggen, de woordvoerster van de politie.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws