UPDATE: Charleroi tekent beroep aan tegen stevige schorsingen

UPDATE: Charleroi tekent beroep aan tegen stevige schorsingen

26-09-2018 18:24
5

Voorlopig is het nog niet het seizoen van Sporting Charleroi. De Zebra's krijgen het in de volgende wedstrijden waarschijnlijk nog wat moeilijker, want mogelijk moeten ze Jérémy Perbet vier speeldagen missen. 

Afgelopen weekend stond Waasland-Beveren - Charleroi op het programma. De Zebra's eindigden de match met negen man. Marco Ilaimaharitra kreeg al na 48 minuten een rode kaart onder zijn neus geduwd en in de blessuretijd viel die eer te beurt aan Perbet. De aanvaller stond toen als invaller nog niet zo lang op het veld.

Perbet kreeg rood voor na trappen. Op de indicatieve tabel staat daar een schorsing voor vier speeldagen voor. Die minnelijke schikking stelde het Bondsparket dan ook maandag voor. Ook moet er een boete van 4.000 euro worden betaald. Charleroi moet nu nog laten weten of het akkoord gaat met die straf. 

Tijdens de volgende vier competitiematchen neemt Charleroi het op tegen Lokeren (thuis), Cercle Brugge (uit), Zulte Waregem (thuis) en KAA Gent (uit). 

Update 24/09, 14.40: Charleroi is niet akkoord met de voorgestelde schorsingen van Ilaimaharitra (drie weken) en Perbet (vier weken). Dat meldt La Dernière Heure. Dinsdag komen de twee voor de Geschillencommissie.

Update 25/09, 18.50: Het Geschillencommissie was niet mals voor Charleroi. Alleen de schorsing van Perbet werd omgezet in een schorsing van drie wedstrijden, plus ééntje met uitstel. Ilaimaharitra blijft drie matchen geschorst.

Update 26/09, 18.24: Charleroi gaat in beroep tegen de beslissing van de Geschillencommissie. Beide spelers zullen vrijdag voor de commissie verschijnen. In tussentijd mogen ze woensdagavond wel spelen in de Beker van België tegen Eendracht Aalst.

Lees ookWaasland-Beveren kan weer niet winnen: Charleroi pakt puntje mee