Waasland-Beveren kan weer niet winnen: Charleroi pakt puntje mee

22-09-2018 19:53

Waasland-Beveren heeft ook op de achtste speeldag in de Jupiler Pro League niet kunnen winnen. De troepen van Yannick Ferrera bleven op eigen veld steken op een gelijkspel tegen Sporting Charleroi.

De bezoekers begonnen sterk aan de wedstrijd en kregen tijdens de eerste helft de betere kansen. Na twintig minuten kwamen de Zebra's dan ook op voorsprong. Osimhem had moeite met zijn controle, maar zette nadien de 0-1 op het scorebord met een knap hakje. Waasland-Beveren keek even later bijna tegen een dubbele achterstand aan, maar het schot van Niane stierf op de dwarsligger.

De thuisploeg kon amper dreigen in de eerste helft. Na de rust mocht Waasland-Beveren het echter proberen tegen tien tegentanders. Ilaimaharitra moest naar de kant na een fout op Boljevic. Charleroi moest nog 40 minuten met tien spelers verder en betaalde daarvoor meteen het gelag. Dessoleil kreeg de bal niet weggewerkt en Ampomah profiteerde daarvan om de gelijkmaker binnen te schieten.

Waasland-Beveren koos daarna vol voor de aanval, maar moest uitkijken voor de tegenprikken van Charleroi. Niane werd goed vrijgespeeld door Benavente, maar het vluchtschot van de Malinees zoefde over. Aan de overkant miste Velios zijn schot na een knappe aanval van zijn ploeg. Waasland-Beveren bleef proberen, maar aan de stand veranderde niets meer. De Waaslanders blijven op zoek naar hun eerste zege in de Jupiler Pro League.