'Pijnlijk dat de transfers van Devroe zelfs niet evenwaardig zijn aan Amuzu en co'

'Pijnlijk dat de transfers van Devroe zelfs niet evenwaardig zijn aan Amuzu en co'

Gepubliceerd: zaterdag 22 september 2018 om 17:46za 22-09-2018 om 17:46

Na een hoopgevende start ligt RSC Anderlecht in september tegen het canvas. De Brusselaars sprokkelden amper één puntje in hun laatste drie competitiematchen én gingen in Europa op erbarmelijke wijze onderuit tegen het onbekende Spartak Trnava.

Bij Het Laatste Nieuws is men vernietigend voor de spelerskern van paars-wit. Het aankoopbeleid van Luc Devroe heeft gefaald, klinkt het. Lof is er enkel voor de schaarse lichtpuntjes uit de jeugdopleiding. Alexis Saelemaekers en Francis Amuzu valt immers niets te verwijten. 'Twee jeugdproducten met talent en een gezonde portie lef', omschrijft de krant.

'Ze ontgoochelden niet in de malaise - Amuzu was op Trnava de beste man op het veld, Saelemaekers is een smaakmaker dit seizoensbegin. Dat is wat anders dan godbetert Knowledge Musona. In het voetbal van Hein Vanhaezebrouck zijn de flanken cruciaal. Ook al is het een 'topper': het zou gerechtvaardigd zijn om zondag met Amuzu en Saelemaekers te beginnen. Ze brengen tenminste dreiging: via voorzetten, dribbels en diepgang. Da's een pak meer dan de rest.'

Geen alternatieven
Het negatieve rapport van HLN gaat vrolijk verder. 'Wie gaat het anders doen? Musona of Abazaj en Adzic - nog twee van die goeie aankopen, die zelfs fit niet mee mochten naar Slovakije - zeker en vast niet. Anderlecht moet terugvallen op wat het zelf opgeleid heeft. Op zijn eigen waarden. Het is pijnlijk om vaststellen dat de transfers van Devroe niet beter zijn. Zelfs niet evenwaardig.'

'Amuzu en Saelemaekers zijn spelers die op instinct voetballen. 't Is dat soort kerels dat Anderlecht nodig heeft. Gewoon, gáán. Saelemaekers start sowieso: hij was geschorst in Slovakije en fris. En is, net als Amuzu, in vorm. Soms mislukken hun acties wel eens, maar ze probéren. En het lukt meer wel dan niet. Was iedereen maar zo bij Anderlecht tegenwoordig. Het woord is aan Amuzu en Saelemaekers, zondagavond', schrijft HLN hen beiden in de ploeg.

Poll

Moeten Amuzu en Saelemaekers starten tegen Standard?

(325 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws