Is transfer Odjidja overbodig? Hij is de leider die KAA Gent zocht

Is transfer Odjidja overbodig? "Hij is de leider die KAA Gent zocht"

09-09-2018 14:00
7

Roberto Martinez verbaasde vorige week vriend en vijand door Birger Verstraete op te roepen. De middenvelder van AA Gent mocht meteen ook invallen tegen Schotland. Wim De Coninck vindt de selectie verdiend.

Verstraete is volgens De Coninck materiaal voor de Rode Duivels. "Goed scoutingwerk van de mensen van de nationale ploeg, of is het Roberto Martínez himself die deze bij Club gebuisde middenvelder in het vizier kreeg? Grote actieradius, enorm recuperatievermogen, uitstekende voetjes en een geweldige wedstrijdmentaliteit. Ook nog het hart op de tong", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

Verstraete heeft al heel wat tegenslag gekend. "Bij Excel Mouscron is hij in de vuilbak beland. Bij Kortrijk was hij sterk, maar met te veel zware overtredingen. Bij de Buffalo's door de grote concurrentie lang nagelbijtend moeten toekijken, maar nu is hij de eerste die door Yves Vanderhaeghe op papier wordt gezet. Hij lijkt onvermoeibaar en cool as ice, want drie omgezette penalty's tegen Cercle. Hij is de leider die ze bij Gent al lang zochten. Dat is de reden waarom ze ook Vadis Odjidja aantrokken. Maar ze hadden die leider - zonder het te weten, denk ik - al in eigen huis.