Afgeketste transfer Markovic: ‘Anderlecht wilde het risico niet nemen’

Afgeketste transfer Markovic: ‘Anderlecht wilde het risico niet nemen’

01-09-2018 07:00
26

Alles leek in kannen en kruiken voor de transfer van Markovic. Er lag een contract klaar voor drie seizoenen met nog een jaar optie, maar toch ketste de transfer nog af.

Naar verluidt was er een deal voor zo’n vier miljoen euro. Volgens Engelse bronnen had Liverpool ook 50 procent bedongen op een latere doorverkoop. Veel geld voor een speler die nog maar één jaar op zijn contract heeft. De supporters van Anderlecht zagen de komst van de Serviër echter graag gebeuren.

De ontgoocheling was dan ook enorm toen bekend werd gemaakt dat de deal is afgesprongen. “De goesting ontbrak”, liet Coucke weten. Het loon van Markovic bleek ook een struikelblok te zijn. “Anderlecht wou het risico dus niet nemen. Devroe wilde alleen een nieuwe aanvaller als het om een opportuniteit zou gaan”, meldt Het Nieuwsblad.

Ook was het niet zeker hoe fit Markovic was. “De vraag was nu ook hoe fit hij dit keer zou zijn. Hij maakte de voorbereiding wel mee bij Liverpool en scoorde tegen Blackburn, maar op Anfield had hij geen toekomst meer. Hoe intensief had hij de afgelopen maanden getraind.”