Afscheid in mineur voor Foket: Ik ben AA Gent dankbaar voor alles

Afscheid in mineur voor Foket: "Ik ben AA Gent dankbaar voor alles"

31-08-2018 07:19

Thomas Foket moest donderdag het hoofd buigen bij AA Gent. De rechtspoot kon niet vermijden dat zijn team uitgeschakeld werd door Bordeaux. Nu hij vertrekt naar Reims denkt hij echter ook terug aan de mooiere momenten.

Foket had zijn transfer al langer geregeld. "Ik wist het al twee matchen. Ik heb er echt alles aan gedaan om de kwalificatie af te dwingen, maar ik kijk terug op hele mooie herinneringen. Ik heb hier de laatste jaren alles meegemaakt. Ik ben hier als kleine jongen toegekomen en ik ben nog altijd een kleine jongen, maar zes jaar is niet niets", vertelt hij bij Sporza.

In die zes jaar heeft Gent grote stappen gezet. "Ik heb deze club zien groeien. Ik heb de echte dieptepunten gekend, maar ik mag me gelukkig prijzen dat ik alles van zeer dichtbij heb meegemaakt. Ik ben Gent dankbaar voor alles. Ik kon hier twee keer van nul starten, Gent heeft me twee keer gelanceerd. Dankbaarheid is op zijn plaats."

Nu moet Foket het waarmaken in de Ligue 1. "Ik ga er nu alles aan doen om de stap hogerop goed te verteren". Reims speelt dit weekend al tegen Montpellier. "Of ik zal spelen? Ik weet niet of mijn tikker dat aankan", lacht Foket (Foket heeft een hartkwaal, red.). "Ik denk dat deze match nog te vroeg zal zijn."