VP EXCLUSIEF: Racing Genk kampioen? Ik hoop het van harte

VP EXCLUSIEF: "Racing Genk kampioen? Ik hoop het van harte"

Gepubliceerd: donderdag 16 augustus 2018 om 17:35do 16-08-2018 om 17:35

Marvin Ogunjimi reist als voetballer de hele wereld rond. Met Vietnam voegt hij dit jaar weer een nieuw land toe aan zijn palmares. Hij ligt er nu onder contract bij Sai Gon FC, vorig seizoen de nummer vijf in de zogeheten V-League.

Ogunjimi hoefde na zijn vertrek bij Dinamo Brest niet lang te zoeken naar een nieuw avontuur. "Ik ben rechtstreeks gecontacteerd door deze club. Ik ben net voor de break aangekomen en heb dus nog maar drie matchen gespeeld. We hebben nu een maand geen wedstrijden en kunnen dus alleen maar trainen. In september begint de competitie opnieuw. Qua trainingsarbeid is het ongeveer hetzelfde als in Zuid-Korea. Zeer zware en fysieke trainingen", vertelt hij aan VoetbalPrimeur.be

Een terugkeer naar België staat niet meteen in de sterren geschreven. "Alles is mogelijk in het leven, maar momenteel ben ik daar helemaal niet mee bezig. Ik heb geleerd in het leven om alles stap per stap te doen, zonder te ver vooruit te denken. Zeker in de voetbalwereld."

Ogunjimi maakte natuurlijk vooral furore bij Racing Genk, waar hij zelfs kampioen werd. Gaat Genk dat dit seizoen overdoen? "Ik hoop het van harte. Ook al maakte ik misschien een verkeerde keuze in het verleden, Racing Genk zal altijd mijn club en die van mijn familie blijven. En met Philippe Clement hebben ze de juiste trainer", benadrukt hij.

Clubhopper?
Ogunjimi heeft de laatste jaren de reputatie van clubhopper gekregen. In twee jaar speelde hij bij zeven verschillende teams. "Ik ben er zeker van dat dat clubs afschrikt. In mijn carrière heb ik bewezen dat mijn kwaliteiten naar boven komen als ik ergens warm en stabiel ben. Vorig jaar was ik bijvoorbeeld sterk begonnen bij MVV, tot ik een lastige blessure kreeg. Dinamo Brest? Daar was meer aan de hand. Er zijn daar ook ondertussen nog vijf à zes andere spelers vertrokken na mij."

De wereldreis van Ogunjimi heeft al veel mooie momenten opgeleverd. "Zuid-Korea was voor mij het mooiste land. Ik zou nog willen spelen in de Verenigde Staten of Australië. Of anders gewoon back home", laat hij die deur nog open.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws