Analist maakt zich al zorgen over drie trainers: ''Liet ploeg in de steek''

Analist maakt zich al zorgen over drie trainers: ''Liet ploeg in de steek''

01-08-2018 11:00
9

Lokeren (0-4 tegen Genk), AS Eupen (5-2 tegen Club Brugge) en KV Kortrijk (1-4 tegen Anderlecht) gingen keihard onderuit op de eerste speeldag. Wim De Coninck maakt zich zorgen over de drie trainers en ploegen.

De Coninck zag bij Lokeren-trainer Peter Maes opvallend veel berusting bij het zien van de onmacht. ''Voldoende inzet, maar veel gebrek aan kwaliteit. Geen enkele doelpoging die naam waardig, geen enkele uitgetekende aanval, veel technische onvolkomenheden'', klinkt het in Sport/Voetbalmagazine. ''Peter Maes zal alles uit de kast moeten halen om dit Lokeren onderin weg te houden'', luidt de conclusie.

Eupen-trainer Claude Makelélé scoorde ook een onvoldoende bij de seizoensopening. ''Je zou kunnen verwachten dat hij nu al wel weet hoe Club speelt en moet worden opgevangen, maar de coach liet zijn ploeg in de steek door de kampioen op de flanken alle vrijheid te laten'', aldus de analist. Achteraf wees Makélélé naar zijn gammele defensie en had hij het over drie weggeefgoals, maar meer zelfkritiek had hier gemogen. Het leek alsof er geen tactisch plan was. Club kon er een dozijn hebben gemaakt'', krijgt Makelélé kritiek.

Glen De Boeck had het tactisch ook niet goed voor elkaar. ''Je zou mogen verwachten dat hij nu al wel weet hoe Anderlecht speelt en moet worden opgevangen, maar dat bleek niet. Niet dat hij zijn ploeg in de steek liet, maar ik had het gevoel dat hij wilde aantonen dat deze groep te klein is en te weinig kwaliteit bevat om het mirakel van vorig seizoen, van degradant tot bijna PO1, te herhalen.''