'Rode Duivels op weg naar Real: transferspel tussen Spanjaarden en Chelsea'

'Rode Duivels op weg naar Real: transferspel tussen Spanjaarden en Chelsea'

16-07-2018 08:20

Eden Hazard en Thibaut Courtois lijken gezamenlijk op weg naar Real Madrid, maar hun werkgever Chelsea kan nog wel dwarszitten. Dat meldt het Laatste Nieuws maandag. Zo vragen The Blues liefst 225 miljoen euro voor de 27-jarige aanvaller.

Hazard zette de deur voor een transfer zelf al wagenwijd open. Volgens de krant hoopt hij op die manier te bereiken dat de clubs buigen voor zijn wil. Zijn hoge transfersom schrok FC Barcelona al af, terwijl Real twijfelt. De Koninklijke heeft voldoende budget na de transfer van Cristiano Ronaldo, maar hoopt nog altijd op Neymar of Kylian Mbappé.

Desondanks heerst er optimisme over de komst van Hazard. Dat geldt ook voor landgenoot Courtois. De doelman werd het enige tijd geleden al zo goed als eens met Real over een vijfjarig contract. De Champions League-winnaar is sindsdien echter op de rem gaan staan in het transferspel met Chelsea. Real hoopt Courtois voor een bedrag van dertig à 35 miljoen te kunnen losweken.

De winnaar van de Golden Glove heeft immers nog maar een verbintenis tot de zomer van 2019 en sloeg een nieuwe aanbieding van Chelsea af, omdat hij wil terugkeren naar Spanje. "Waar ik ook ga, Hazard moet mee", zegt Courtois met een lach. "Wij laten mekaar niet meer los. Ach, we zullen wel zien. Nu eerst vakantie. En tussendoor eens met mijn entourage overleggen."