Snelders wijst de vervanger van Meunier aan: ''Speelstijl niet verloochenen''

Snelders wijst de vervanger van Meunier aan: ''Speelstijl niet verloochenen''

09-07-2018 13:24

Thomas Meunier is geschorst voor de halve finale tegen Frankrijk. Wie hem moet gaan vervangen, is momenteel het grootste thema bij de Rode Duivels. De keuze lijkt te gaan tussen Yannick Carrasco en Thomas Vermaelen. Analist Eddy Snelders heeft de knoop al doorgehakt.

Snelders verwacht dat Martinez vanwege de speelwijze van Frankrijk voorlopig neigt naar Carrasco. "Ze spelen graag uit eigen kracht en dat is diep op de eigen speelhelft en dan de snelheid gebruiken van Mbappé en Griezmann in de omschakeling. Ik denk dat Martinez voorlopig Carrasco zal kiezen, want dan moet hij zo weinig mogelijk veranderen voor de rest'', laat Snelders weten aan Sporza.

Carrasco geniet ook de voorkeur van Snelders. ''Als ik Martinez was zou ik onze speelstijl niet verloochenen. Ik zou aanvallend spelen met een enkelvoudige flank en De Bruyne in die vooruitgeschoven positie om toch genoeg variatie te krijgen aanvallend. Ik kies dus Carrasco boven Vermaelen. Behalve als we scoren, dan breng ik misschien Dembélé en misschien Vermaelen.''

Lees ook: Hoe gaan we Meunier vervangen? Vijf mogelijke opties voor Martinez