Zware kritiek op Oostende-transfer van Anderlecht: Dat vind ik een roofdeal

Zware kritiek op Oostende-transfer van Anderlecht: "Dat vind ik een roofdeal"

01-06-2018 16:35
14

RSC Anderlecht wist zich de voorbije weken te versterken met een pak spelers. Heel wat van die spelers werden door Marc Coucke en Luc Devroe weggehaald bij ex-ploeg KV Oostende. Die deden de wenkbrauwen toch wat fronsen.

Antonio Milic en Knowledge Musonda werden al overgenomen van KVO. Daar komt volgend jaar ook Aristote Nkaka bij. Die deal zorgt toch voor heel wat argwaan. Vooral bij supporters van KVO.

"Dat vind ik een soort roofdeal, want blijkbaar zit er een clausule in het contract waarbij hij nog een jaar bij KVO blijft. Met andere woorden: hij wordt overgenomen, maar KVO betaalt nog even én zijn opleiding én zijn loon, terwijl hij nu al weet dat hij weggaat", zegt KVO-aanhanger Koen Devisscher.

Hij stelt zich dan ook heel wat vragen bij die constructie en de rol van Luc Devroe daarin. "Die clausule heeft Luc Devroe er zelf ingestopt, dus dat vind ik wel een rare constructie."

"Zal Nkaka zich nog opladen? En zou hij wel gekomen zijn naar KVO zonder die deal en belofte? Met andere woorden: is Oostende niet te min voor hem", klinkt het in De Krant van West-Vlaanderen.