Volgende Belg op weg naar China? Dat zijn dingen die je moet overwegen

Volgende Belg op weg naar China? "Dat zijn dingen die je moet overwegen"

01-06-2018 09:45
9

Steven Defour draait al een hele poos mee in het voetbalwereldje. De Rode Duivel kondigde dan wel het einde van zijn interlandcarrière aan, op clubniveau is het nog lang niet over. Zo sluit hij een lucratieve transfer naar het buitenland alvast niet uit.

"Waarschijnlijk niet. China, Amerika, de Emiraten... Dat zijn dingen die je aan het einde van je carrière moet overwegen", opent Defour in Het Laatste Nieuws. "Als er een bod komt dat financieel top is, kan je dat moeilijk weigeren."

Op dit moment maakt Defour het mooie weer bij Burnley. Een vertrek is dan ook niet meteen aan de orde. "We worden elk jaar als degradatiekandidaat naar voor geschoven, maar blijven er keer op keer in. Als ik met Burnley kan groeien, zie ik niet meteen een reden om te vertrekken."

Nog drie of vier jaar
De middenvelder bereikte inmiddels de leeftijd van dertig jaar, toch ziet hij zichzelf nog niet meteen ermee op te houden. "Ik heb zeker nog een paar jaar in de Premier League in me zitten. Drie of vier zelfs. Ik vind het een leuke competitie die me vrij goed ligt ook", besluit Defour.