Dodelijk efficiënt Standard deelt een mokerslag uit aan Anderlecht

10-05-2018 16:26
35

Standard lijkt voorlopig door niets en niemand af te stoppen. De Rouches hebben zich ontpopt tot de grootste dreiging van Club Brugge door met 1-3 te gaan winnen bij Anderlecht, dat de titelaspiraties weer even moet opbergen na deze dreun. Junior Edmilson kroonde zich met twee goals tot held aan Luikse kant.

Na 45 minuten spelen zag het er totaal niet naar uit dat Standard de volle buit gingen pakken in het Astridpark. Anderlecht was namelijk heer en meester in de eerste helft. Het morste alleen met de kansen. Zo lieten Ryota Morioka en Lazar Markovic enorme mogelijkheden op de openingstreffer liggen. De Brusselaars had ook een penalty moet krijgen na een fout op Morioka. De VAR greep niet, wat weer voor de nodige ophef zorgde. Standard kon geen gevaar stichten en mocht zich gelukkig prijzen bij een 0-0 ruststand.

Standard had na de pauze nauwelijks vijf minuten nodig om de wedstrijd compleet te doen kantelen. Junior Edmilson sloeg in minuut 48 dodelijk toe uit een razendsnelle counter, waarna Renaud Emond nauwelijks drie minuten later een voorzet van diezelfde Edmilson achter Matz Sels werkte. Twee kansen, twee goals. Kouder kon de douche niet zijn voor Hein Vanhaezebrouck en zijn mannen.

Anderlecht gaf niet op en rond het uur bracht Lukasz Teodorczyk de spanning terug na wat geharrewar. Pieter Gerkens had vervolgens de 2-2 op de schoen, maar schoot de reuzenkans voorlangs. Standard loerde op de counter en sloeg twaalf minuten voor tijd nog eens hard toe. Weer was Edmilson de gevierde man, nadat Andy Najar in de fout ging. Met de 1-3 was de match beslist. Anderlecht ontsnapte zelfs nog aan de 1-4, toen Emond de bal op de lat mikte.