OFFICIEEL: Broos weet 'rasechte Oostendenaar' langer aan boord te houden

OFFICIEEL: Broos weet 'rasechte Oostendenaar' langer aan boord te houden

27-04-2018 16:06

Brecht Capon komt ook volgend seizoen voor KV Oostende uit. Club en speler kwamen overeen om het aflopende contract tot en met medio 2021 te verlengen. Oostende bracht het goede nieuws vrijdag via de officiële kanalen naar buiten.

Capon speelt sinds 2015 in de kustplaats, waar hij dertig jaar geleden werd geboren. De verdediger annex middenvelder zat vorig seizoen regelmatig op de bank, maar is nu een sterkhouder en vice-aanvoerder onder coach Adnan Custovic. Diens opvolger Gert Verheyen kan dus ook rekenen op de diensten van Capon.

Sportief directeur Hugo Broos reageert zeer verheugd over het akkoord met 'Capongsje'. ''De contractverlenging van Brecht Capon is zeer belangrijk. Brecht moet als ervaren pion één van de steunpilaren worden van 'KVO 3.0'. Hij zal een belangrijke gids zijn voor onze jonge gasten en is hét toonbeeld van de modelprof."

Voorzitter Peter Callant is eveneens in de wolken. ''Brecht is de belichaming van het KVO-DNA: een rasechte Oostendenaar met een voorbeeldige mentaliteit die het clubbelang steeds voorop plaatst. Hij vertegenwoordigt de waarden die we ook bij onze nieuwe aanwinsten willen zien. Spelers die als het ware de ziel van KVO weerspiegelen'', klinkt het lovend.