'KV Oostende wil zomertransfer van Belgische topclub in huis halen''

'KV Oostende wil zomertransfer van Belgische topclub in huis halen''

27-04-2018 07:00
3

KV Oostende heeft met Gert Verheyen en Franky van der Elst opnieuw de Belgische kaart getrokken. Technisch directeur Hugo Broos wil ook de spelerskern grondig wijzigen, hij maakt er meteen werk van. KVO wil daarom graag shoppen bij provinciegenoot Club Brugge.

Het Nieuwsblad meldt dat de Kustboys hun zinnen gezet hebben op Jordi Vanlerberghe. De polyvalente verdediger/middenvelder kwam in de zomer van 2017 over van KV Mechelen. Bij Club Brugge kon de linkspoot nog niet doorbreken, hij kwam dit seizoen slechts aan zes optredens.

Afgelopen winter probeerde ex-club Mechelen Vanlerberghe te huren, maar dat feestje ging niet door. Blauw-Zwart betaalde 1,9 miljoen euro aan Malinwa. Indien de linkspoot kan vertrekken, wil Club wel een aanzienlijk deel – zoniet het volledige -  transferbedrag recupereren.

Geen onbekende
Oostende hoopt de onderhandelingen dra aan te vatten én de 21-jarige verdediger/middenvelder in huis te halen. Verheyen kent Vanlerberghe goed van bij de Belgische U19. De nieuwbakken KVO-coach had een tijd terug al mooie woorden klaar: "Leergierig, groot, scorend vermogen. Hij heeft nog groeimarge en er staat een goeie kop op", klonk het toen.