Geen stadion in Neerpede, wel 'vernieuwd' Constant Vandenstockstadion op komst

Geen stadion in Neerpede, wel 'vernieuwd' Constant Vandenstockstadion op komst

17-04-2018 20:15
2

Marc Coucke lijkt van plan om te verhuizen met RSC Anderlecht. Zo wil de voorzitter van paars-wit graag een nieuw stadion bouwen. Dat betekent echter niet dat hij stil blijft zitten met het Constant Vanden Stockstadion.

Zo kondigde Coucke tegenover Radio 1 aan dat er op "heel korte termijn" ook aanpassingswerken uitgevoerd zullen worden in het huidig stadion van Anderlecht. "We willen een aantal zaken verbeteren voor het comfort van de supporters", zegt hij.

Coucke geeft ook meteen aan wat er allemaal zal veranderen. "Het gaat dan vooral om horecavoorzieningen, het sanitair, faciliteiten voor de fanclubs en dergelijke meer", klinkt het.

Nieuw stadion
Hij maakt er ook geen geheim van dat hij denkt aan de toekomst van Anderlecht en een mogelijk nieuw stadion. "Op die manier kopen we onszelf een beetje tijd om het stadiondossier grondig te bestuderen", zegt hij.

In een Pano-reportage gaf hij aan een nieuw stadion in Neerpede te willen zetten. Dat voorstel sloeg de huidige burgemeester van Anderlecht al af. Maar Coucke geeft die piste niet op. "We hoeven daarover geen oordeel te vellen. Ik geef mezelf een paar jaar de tijd om het stadiondossier grondig te bestuderen. Het lijkt me in elk geval geen optie dat we binnen tien jaar nog in een stadion voor 20.000 supporters spelen", zegt hij.