Burgemeester van Anderlecht begraaft stadionplannen Coucke: Het is te laat

Burgemeester van Anderlecht begraaft stadionplannen Coucke: "Het is te laat"

17-04-2018 16:58
8

Het gemeentebestuur van Anderlecht heeft verbaasd gereageerd op het nieuws dat Marc Coucke eraan denkt een nieuwe voetbalstadion te bouwen in Neerpede.

De nieuwe voorzitter van paars-wit hoopt een stadion voor 30.000 toeschouwers te bouwen naast het oefencomplex van de club. Bij het gemeentebestuur van Anderlecht vallen ze echter uit de lucht. Volgens hen zijn daarover in 2006 al discussies gevoerd met de club.

"Er waren toen drie pistes: een nieuw stadion in de industriezone, een nieuw in Neerpede en het huidige stadion uitbreiden", vertelde burgemeester Eric Tomas (PS) aan VRT Nieuws. "Anderlecht was niet geïnteresseerd in de industriezone en Neerpede en besliste het huidige stadion uit te breiden."

"We hebben daarvoor in 2013 en 2015 een vergunning gegeven, daar is niets mee gebeurd door de discussie over het Eurostadion. Nu komen ze met een oplossing die ze 11 jaar geleden geweigerd hebben. Het is te laat. Terugkeren naar de situatie van in 2006 is onmogelijk", besloot de burgemeester van Anderlecht.

Lees ook: Vaarwel Constant Vanden Stockstadion: 'Coucke wil nieuw stadion in Anderlecht'