Vaarwel Constant Vanden Stockstadion: 'Coucke wil nieuw stadion in Anderlecht'

Vaarwel Constant Vanden Stockstadion: 'Coucke wil nieuw stadion in Anderlecht'

17-04-2018 06:58
4

Met de komst van Marc Coucke is er al heel wat gebeurd bij RSC Anderlecht. Een nieuw bestuur, nieuwe spelers, nu ook een nieuw stadion? Coucke heeft alvast grote plannen.

De Anderlecht-voorzitter wil graag een nieuw stadion bouwen. Dat gaf hij volgens Het Nieuwsblad aan in het VRT-programma Pano. De voorzitter van paars-wit heeft zelfs al een locatie in gedachten. In Neerpede, naast het huidige oefencomplex. Daar hoopt hij een voetbaltempel met plaats voor 30.000 toeschouwers te kunnen bouwen.

De kans dat Anderlecht er kan en mag bouwen is alvast niet onbestaande. Paars-wit heeft er al het trainingscentrum voor de jeugd en is eigenaar van de skipiste die er nu ligt. Samen met wat medewerking van de overheid zou er 15 hectare grond gevonden kunnen worden. Dat is genoeg voor een stadion voor 30.000 toeschouwers.

Volgens het dagblad staat het gemeentebestuur van Anderlecht alleszins niet negatief tegenover die plannen. Een nieuwe voetbaltempel zou echter nog niet voor meteen zijn. Coucke ziet paars-wit over vijf jaar nog steeds in het Constant Vanden Stockstadion voetballen. Dat Anderlecht op termijn ooit verhuist, lijkt echter een vaststaand feit.