Ook Clement is duidelijk over penaltyfase: 'Charleroi heeft dat geleerd na RSCA'

Ook Clement is duidelijk over penaltyfase: 'Charleroi heeft dat geleerd na RSCA'

14-04-2018 08:20
4

Na de wedstrijd tegen Charleroi was Ruslan Malinovskyi niet te spreken over de penaltyfase. Ook Philippe Clement heeft zo zijn twijfels.

Volgens hem was het toch vooral een schwalbe van Rezaei. "Wat de penalty betreft: volgens mij zoekt de speler het contact. Die les hebben ze wellicht geleerd na de wedstrijd tegen Anderlecht", reageert hij tegenover Sporza.

Ondanks het gelijkspel was hij toch matig tevreden. "De eerste helft was zo slecht nog niet. We hadden ook kansen. Na de rust hadden ze het moeilijker en dat is ook dankzij ons spel voor de rust. We hebben goed gereageerd en pakken een belangrijk punt. Dat hadden er drie moeten zijn", besluit hij.

Ook Leandro Trossard probeerde het van de positieve kant te bekijken. "Het enige minpunt is dat we de drie punten niet hebben gepakt. Ik denk dat er weinig ploegen zoveel kansen bij elkaar kunnen voetballen op Charleroi. We komen nog terug na een vroege 2-0-achterstand, met goed voetbal. Dat is zeker positief", geeft hij aan in Het Laatste Nieuws.