Zien we Bolt binnenkort in ons land voetballen? 'Een Belgische club? Waarom niet?'

Zien we Bolt binnenkort in ons land voetballen? 'Een Belgische club? Waarom niet?'

24-03-2018 20:03
5

Usain Bolt is van plan om voetballer te worden. De Jamaicaanse wereldster was vrijdag nog te bewonderen op de training van Borussia Dortmund. Zien we hem binnenkort schitteren op onze velden?

Dat er een club hem een contract zal aanbieden lijkt wel duidelijk. Het is nog maar de vraag welke club en waar Bolt zelf wil spelen. De Jamaicaan sluit alvast niets uit. Ook ons land niet. "Een Belgische club? Natuurlijk, waarom niet? Ik wil niets uitsluiten", vertelde de 31-jarige Bolt aan Het Laatste Nieuws.

Misschien komt hij wel naar ons land dankzij Leon Bailey, die goed bevriend is met Bolt. "Leon heeft me gisteren een bezoekje gebracht op mijn hotelkamer. Hij zei me vooral dat ik me moest amuseren, maar vroeg me ook of ik dit gedoe serieus meende. Zéker", lacht Bolt.

Het sprintwonder gelooft alvast dat hij er bijna klaar voor is. "Ik moet enkel nog wat fitter worden. Na mijn atletiekpensioen heb ik niet zo veel meer gedaan. Maar daar valt aan te werken. Ik hoop dat ik, als ik wat beter getraind ben, mijn kans mag wagen bij een leuke club uit een mooie competitie", klinkt het.