Clement reageert op aanstelling van Luikenaar: Dan stap ik op als coach

Clement reageert op aanstelling van Luikenaar: "Dan stap ik op als coach"

16-03-2018 09:30
11

De bekerfinale van zaterdag tussen Standard en Racing Genk wordt geleid door Jonathan Lardot. Opmerkelijk genoeg is de scheidsrechter van dienst afkomstig uit.. Luik. Sommige Genk-fans vinden dat totaal ongepast. Ook Philippe Clement heeft er zo zijn mening over.

De trainer van de Limburgers heeft begrip voor de keuze van de voetbalbond. "Ik heb geen problemen met de aanstelling van Jonathan Lardot voor deze finale. Integendeel, het stemt me tevreden dat men gekozen heeft voor een van de beste scheidsrechters dit seizoen", klinkt het in Het Belang van Limburg.

Clement vindt het dan ook totaal ongepast om kritiek te hebben op een scheidsrechter nog voor de wedstrijd van start gaat. "De dag dat ik voor aanvang van een wedstrijd zou twijfelen aan de onpartijdigheid van de scheidsrechter, dan stap ik op als coach. Dan is het niet meer werkbaar", is hij klaar en duidelijk.

Unieke kans
Volgens de Genk-coach is de spelersgroep klaar voor de strijd. "Er lopen niet veel spelers in de kleedkamer rond, die al een prijs hebben gepakt in hun leven. Die kans krijg je niet vaak in je carrière. Daarom moet je er alles aan doen om ze te grijpen", besluit Clement.