UPDATE: Beerschot-Wilrijk haalt onderste uit de kan, 'match onder voorbehoud'

UPDATE: Beerschot-Wilrijk haalt onderste uit de kan, 'match onder voorbehoud'

09-03-2018 17:28
10

Cercle Brugge en Beerschot-Wilrijk strijden zaterdag om het kampioenschap in 1B. Beerschot-Wilrijk verdedigt een 1-0 voorsprong uit de heenmatch. De vraag is of het dat met of zonder middenvelder Alexander Maes moet doen.

Maes werd in de eerste ontmoeting met rood van het veld gestuurd na een charge op Johanna Omolo. Het Bondsparket eiste een schorsing van twee speeldagen. Beerschot-Wilrijk ging in beroep en zag de straf teruggebracht worden tot één match. Maar dat houdt in dat Maes het allesbeslissende duel alsnog op de tribune moet volgen.

De Kielse Ratten laten het er echter niet bij zitten en blijven knokken voor vrijspraak. Zo claimt de club nu dat de KBVB een fout in de procedure heeft gemaakt, zo weet Het Nieuwsblad. Maes zou volgens Beerschot-Wilrijk niet correct zijn opgeroepen voor de zitting. De club uit Antwerpen claimt dat de zaak daarom pas volgende week voor kan komen bij de Geschillencommissie. In dat geval kan Maes zaterdag wel gewoon spelen.

Cercle Brugge gaat dan weer niet akkoord met deze claim en mengt zich naar verluidt in deze juridische strijd, nadat het lucht kreeg van deze ontwikkeling. De bond wil op zaterdag een speciale zitting houden om de kwestie op te lossen. Dit ziet Beerschot-Wilrijk dan weer niet zitten, omdat het zich op de dag van de wedstrijd optimaal voor wil kunnen bereiden. Hier is het laatste woord dus nog niet over gesproken.

UPDATE 17u28: Bij Beerschot-Wilrijk is men van plan om alles op alles te zetten om Maes toch aan de aftrap te krijgen zaterdagavond. Volgens Het Laatste Nieuws zal de club de wedstrijd zelfs afwerken 'onder voorbehoud'. De KBVB heeft immers besloten om de beroepsprocedure zaterdagochtend af te werken, terwijl de wedstrijd dus zaterdagavond gepland staat. Als Maes geschorst blijft, zullen de Ratten zich daar echter nog steeds niet bij neerleggen.

Bestuurslid én advocaat Walter Damen geeft extra uitleg. "Kort voor deze middag tekenden we effectief beroep aan", zegt hij bij HLN. "Maar Alex Maes kon dan natuurlijk niet meer tijdig worden opgeroepen voor de Beroepscommissie, die normaal vrijdagnamiddag zetelt." Beroep op zaterdagochtend dan maar, al vindt Damen dat niet correct. "Dit kan volgens ons reglementair niet.”