'Topper van Bayern München denkt aan droomtransfer naar Barça of Real'

'Topper van Bayern München denkt aan droomtransfer naar Barça of Real'

08-03-2018 11:30
3

David Alaba sluit niet uit dat hij Bayern München op termijn gaat verlaten. De 25-jarige Oostenrijker, één van de beste linksbacks van ter wereld, denkt weleens na over een nieuwe uitdaging.

"Ik ben gelukkig in München, maar ik kan me ook voorstellen dat ik op een dag voor iets anders kies", vertelt Alaba aan Kurier. "Ik ben benieuwd wat er in het buitenland allemaal mogelijk is, want er zijn nog genoeg uitdagingen voor mij. Die optie laat ik open."

Het Duitse BILD schrijft donderdag dat een vertrek van Alaba niet uitgesloten is. De vleugelverdediger heeft bij Bayern München een contract tot medio 2021, maar een transfer in de zomer van 2019 ligt mogelijk voor de hand. Vorig jaar werd hij nog gelinkt aan een toptransfer naar Chelsea of Manchester City.

Alaba zou echter niet dromen van een Premier League-transfer. Het liefst trekt hij naar een land als Spanje, waar FC Barcelona en Real Madrid en FC Barcelona sluimerende interesse zouden hebben. Alaba wil ook graag bij Bayern München blijven als hij aanvoerder kan worden.