Devroe geeft fouten van Coucke en zichzelf toe: ''We hebben de zaken onderschat''

Devroe geeft fouten van Coucke en zichzelf toe: ''We hebben de zaken onderschat''

07-03-2018 16:18
2

Luc Devroe trekt in het zog van Marc Coucke mee van KV Oostende naar Anderlecht. Devroe blikt in gesprek met Sport/Voetbalmagazine terug op zijn tijd aan de kust en geeft ook zijn fouten toe.

KV Oostende plaatste zich vorig seizoen voor de eerste keer in de clubhistorie voor Europees voetbal. De start van de lopende competitie was vervolgens dramatisch, waarna KVO de zaken niet meer perfect op de rails kreeg. Devroe steekt de hand in eigen boezem. "We hebben de zaken onderschat. In april hebben Marc en ik gezegd: zes, zeven jongens gaan we transfereren. Maar dan dwing je Europees voetbal af en zijn er een paar die zeggen: we gaan dat meepakken."

Volgens Devroe hebben zij als clubleiding te veel willen verdienen aan transfers. "En wij hebben qua vraagprijs de lat veel te hoog gelegd voor spelers van wie we eerder zegden dat ze gratis mochten vertrekken. We hadden immers geen geld nodig'', klinkt het.

Uiteindelijk pakte de gok verkeerd uit. ''Als je dan tegen Marseille goed speelt, maar tegen Waasland-Beveren en Antwerp niet, is er plots niemand meer geïnteresseerd in die spelers. Dát was het probleem in augustus: dat we geen resultaten haalden en dat er voor de spelers die we wilden laten gaan, geen belangstelling was. Ja, we hadden drie à vier jongens moeten laten vertrekken. Zij die aan het einde van een cyclus waren'', erkent hij zijn fouten. 

Lees ook: Anderlecht staat voor levensbelangrijke zitting: Uitsluiting is serieus gevaar