Scepticisme rond Lukaku: Zelfs armoezaaier Will Grigg slaagde in die missie

  Scepticisme rond Lukaku: "Zelfs armoezaaier Will Grigg slaagde in die missie"

  Gepubliceerd: zondag 25 februari 2018 om 10:17zo 25-02-2018 om 10:17

  Na een matige Champions League-prestatie tegen Sevilla FC bevindt Romelu Lukaku zich weer in het oog van de storm. De Rode Duivel scoort enkel tegen de kleintjes, luidt de teneur. Stef Wijnants gaat dieper in op die stelling. 

  "De cijfers geven die sceptici inderdaad grotendeels gelijk", moet de journalist toegeven bij Sporza. "Zijn twee doelpunten vorig weekend tegen Huddersfield (toch weer zes in 2018) brengen zijn seizoenstotaal voorlopig op 21, maar geen enkele van die goals scoorde hij tegen een ploeg uit de top-zes. Hij kan excelleren tegen de kleinere ploegen, maar harten win je pas definitief als je in de grote matchen op het scorebord staat."

  "Zelfs 'een armoezaaier' als Will Grigg slaagde in die missie, zo werd deze week schertsend gezegd. De cultheld van Noord-Ierland op het EK 2016 (vooral door het liedje "Will Grigg’s on Fire") maakte voor Wigan tegen Manchester City de winnende goal in de FA Cup. Lukaku werd zowaar met een derdeklasser vergeleken. Een aanfluiting voor de topschutter van de Rode Duivels die de honderd goals nadert in zijn Premier League-carrière", vindt Wijnants.

  Poll

  De kritiek op Lukaku is te fel

  (205 stemmen)

  Plaats een reactie

  zondag 25 februari 2018 om 10:31
  De Britten hebben die goal van Lukaku tegen Griekenland niet gezien. Enkel een klassespits kan zoiets. Lukaku gaat meer naar WK in Rusland maar indien Batsman zo blijft spelen heeft Martinez alle opties om Lukaku op de bank te zetten. Het seizoen is nog niet gedaan en indien Lukaku wel tegen Sevilla scoort dan verdwijnt de kritiek.
  Vind ik leuk
  Toca +40226
  zondag 25 februari 2018 om 10:38
  Zouden ze bij united ook al is aan gedacht hebben dat hun ganse ploeg faalt tegen de toppers?
  Vind ik leuk
  Lupo +513
  zondag 25 februari 2018 om 11:18
  tja Lukaku bashing is al lang populair , maar hij blijft wel zijn aantal goals maken ider jaar
  Vind ik leuk
  Daydreamer +5138
  zondag 25 februari 2018 om 11:53
  Vreemd dat iedereen het hier zo voor Lukaku opneemt... De afgelopen jaren is er in België toch ook vaak kritiek geweest op zijn functioneren bij de rode duivels? En eigenlijk ook steeds dezelfde kritiek als dewelke hij nu in Engeland krijgt: Top tegen zwakkere tegenstanders, technisch te beperkt in het samenspel, geen echte killer die elke kans afwerkt, goed als er ruimte is maar moeilijk wanneer de match gesloten is, enz...
  Ik vind wel dat ze Lukaku hier niet moeten op afrekenen, die club wist toch welk type spits ze kochten. Daarbij is hij met 21 doelpunten toch waardevol voor zijn club. Aan Manchester om het team zo compleet mogelijk te krijgen, eventueel een ander systeem met een beweeglijke en scorende spits rond Lukaku,...
  Dat gezegd zijnde vind ik Lukaku een goede voetballer maar geen absolute topspits. Daarvoor is hij net te weinig killer en is zijn technische bagage te beperkt...
  Vind ik leuk
  larédo +1464
  zondag 25 februari 2018 om 12:44
  Dat weet elke objectieve voetbalfan met verstand van voetbal. Een zeer goede spits met HET profiel om het goed te doen in Engeland, zonder meer. In voetballende ploegen is hij een blok aan het been, spijtig maar het is nu eenmaal zo.
  Vind ik leuk
  Intel +1314
  zondag 25 februari 2018 om 14:18
  Lukaku is sowieso onze beste spits , ook onze topscorer meeste ervaring , en idd me zo ne kut trainer als Mourinho gaat ge ni veel scoren in goeie matchen, hoelang is da al geleden da een ploeg onder mourinho nog goed gespeeld heeft .. een 21 doelpunten das toch echt ni slecht he in de moeilijkste competitie van de wereld we zouden blij moeten zijn met onze lichting een 10 jaar geleden weet jullie nog wa een kutploeg we dan hadden ge schaamde u bijna om Belg te zijn.
  Vind ik leuk
  Riddlin +2420
  zondag 25 februari 2018 om 14:25
  Man Utd heeft dit seizoen 100 keer minder op goal geschoten dan Tottenham. Kane heeft 23 keer gescoord uit 153 schoten, Lukaku 13 keer uit 71. Vind Kane ook beter maar om maar aan te tonen dat de manier van spelen bij de 2 clubs ook heel verschillend is. Lijkt mij niet zeker dat Kane het bij Man Utd beter zou gedaan hebben dan Lukaku
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws