Update: 'Anderlecht kan het schudden, Mitrovic blijft actief in Engeland'

Update: 'Anderlecht kan het schudden, Mitrovic blijft actief in Engeland'

Gepubliceerd: woensdag 31 januari 2018 om 23:22wo 31-01-2018 om 23:22

Islam Slimani wordt de nieuwe spits van Newcastle United. De Algerijnse targetman van Leicester City is met een privévliegtuig afgereisd naar Noord-Engeland. Newcastle gaat Slimani (29) voor een halfjaar huren. 

The Magpies waren al een aantal weken op zoek naar offensieve versterkingen. Feyenoord-spits Nicolai Jörgensen was een belangrijke kandidaat om de vacature in de spits van Newcastle in te vullen. De nummer vijftien van de Premier League bereikte echter geen akkoord over een transfersom. Maandag werd de stekker uit de onderhandelingen getrokken. 

Manager Rafa Benitez krijgt nu dus de beschikking over Slimani. In 2016 verkaste de aanvaller voor meer dan 30 miljoen euro naar Leicester. Hij tekende een contract tot medio 2021 bij The Foxes. Slimani slaagde er niet in om een basisplaats af te dwingen. Dit seizoen stond hij slechts twee keer in de basis. Of Newcastle een optie tot koop bedingt, is niet bekend. 

Met het aantrekken van Slimani anticipeert op het aanstaande vertrek van Aleksandar Mitrovic naar Anderlecht. Doordat er al een vervanger wordt gehaald, lijkt niets een terugkeer naar Brussel nog in de weg te kunnen staan.

Update 21.50: Newcastle United dreigt Islam Slimani alsnog mis te lopen. De beoogde spits is volgens het Algerijnse DZ Foot niet door de medische keuring gekomen. Slimani, die onder contract staat bij Leicester City, kampt met een blessure, maar dat leek aanvankelijk geen probleem te worden. Hij moest bij Newcastle de vervanger worden van Aleksander Mitrovic. De Servische spits zou op huurbasis naar Anderlecht trekken, maar die transfer lijkt nu definitief afgeblazen.

Update 22.15: Een rollercoaster aan emoties moet het zijn voor al wie Anderlecht een warm hart toedraagt. Volgens Sky Sports zou Slimani nu tóch door zijn medische proeven geraakt zijn bij Newcastle. Het heeft er dan ook alle schijn van dat de Algerijn uiteindelijk wel degelijk tekent bij Newcastle. Als dat gebeurt, komt de overgang van Mitrovic, overbodig bij The Magpies, naar Anderlecht misschien toch nog van de grond.

Update 23.22: Het lijkt definitief game over voor Anderlecht in de strijd om Mitrovic. Sky Sports meldt dat Newcastle een akkoord nadert met Fulham FC om een uitleenbeurt. Die ploeg komt uit in The Championship, het tweede niveau in Engeland. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws