Kind van de club verlengt bij Barcelona: afkoopsom van 500 miljoen euro

Kind van de club verlengt bij Barcelona: afkoopsom van 500 miljoen euro

18-01-2018 13:00
2

FC Barcelona heeft met Gerard Pique overeenstemming bereikt over een nieuw contract. De nieuwe verbintenis loopt tot de zomer van 2022, waarin een afkoopsom van maar liefst 500 miljoen euro is opgenomen.

Het betreft hier een mondelinge overeenkomst. Over een aantal dagen zet Pique daadwerkelijk zijn handtekening, laat Barcelona op de clubsite weten. De Spanjaard wordt gezien als een van de beste verdedigers ter wereld en daarom wil Barcelona hem ook niet voor een appel en een ei laten vertrekken. Clubs die zaken willen doen, moeten het vastgestelde bedrag van 500 miljoen euro op tafel leggen. Dat is ruim twee keer meer dan de afkoopsom van Neymar, die 222 miljoen euro heeft gekost.

Pique is een kind van de club. Op tienjarige leeftijd kwam hij terecht in de jeugdopleiding van Barcelona. Van 2005 tot 2008 speelde hij voor Manchester United. Na een verhuurperiode bij Real Zaragoza, kwam hij weer bij Barcelona terecht. Bij de Spaanse grootmacht won Pique drie keer de Champions League, zes keer de Primera Division, vijf keer de Copa del Rey en de Spaanse Super Cup en drie keer het WK.