Club laat geen spaander heel van Charleroi en mag naar halve finale van de Beker

16-01-2018 22:34
14

Dinsdagavond stond de laatste kwartfinale van de Croky Cup op het programma. Club liet geen spaander heel van Charleroi en haalde het met 5-1.

Club nam de wedstrijd van bij het begin in handen na elf minuten voetballen stond het al 1-0. Wesley legde terug op Vanaken, die werkte in twee tijden binnen. Elf minuten later was het opnieuw prijs voor de thuisploeg. Mechele kopte een perfecte vrijschop van Vormer binnen. 2-0. De wedstrijd leek op dat moment gespeeld. Toch bracht Charleroi opnieuw wat vuur in de wedstrijd. N’Gange rukte goed op en verschalkte Hubert in zijn verste hoek. Die laatste had meer kunnen doen.

Charleroi putte moed uit het doelpunt en de wedstrijd had terug schijn van een echte bekerwedstrijd. In de 33e minuut sloeg opnieuw Brandon Mechele de hoop bij de bezoekers terug aan diggelen. Hij kopte opnieuw een hoekschop van Vormer binnen. 3-1. Nog voor rust werd het ook 4-1. Wesley frommelde na een goede actie van Diaby aan de tweede paal binnen.

Na rust liet Club Charleroi achter een ongrijpbare bal aanhollen. Iets voorbij het uur maakte ook Vanaken zijn tweede van de wedstrijd. Hij nam Mandanda twee keer onder duur, bij de tweede poging zou de bal volgens de lijnrechter over de doellijn zijn geweest. Club tikte de wedstrijd uit. De West-Vlamingen mogen zich na een ware demonstratie opmaken voor een dubbele confrontatie met Standard in de halve finale.