Samenwerking verder onder druk: 'Juventus haalt huurling weg bij Essevee'

Samenwerking verder onder druk: 'Juventus haalt huurling weg bij Essevee'

31-12-2017 08:45
2

Zulte Waregem zit na 4 op 39 in een diepe crisis. Het ligt daarom in de lijn der verwachting dat er in januari bij Essevee het nodige staat te gebeuren op transfergebied. Een uitgaande transfer is al zo goed als rond.

Zulte Waregem heeft al enkele jaren een samenwerking met Juventus, dat spelers stalt aan de Gaverbeek. Luca Marrone en Mame Thiam kwamen onder Francky Dury volledig tot ontbolstering en waren een absolute meerwaarde voor de ploeg. Dat kan niet gezegd worden van doelman Nicola Leali en aanvallende middenvelder Grigoris Kastanos, de twee huurlingen van dit seizoen.

De 19-jarige Kastanos kwam verzamelde tot op heden amper vier(!) speelminuten in de competitie, terwijl Leali de derde keus is achter Sammy Bossut en Louis Bostyn. Moederclub Juventus is absoluut niet te spreken over de situatie. Diverse Italiaanse media, waaronder La Gazzetta di Mantova, melden dat Leali zelfs vroegtijdig terugkeert naar de Oude Dame. Juve zou met tweedeklasser Perugia al een nieuwe club voor Leali hebben gevonden. Beide partijen hebben naar verluidt bijna een akkoord bereikt over een huurdeal.

Het vervroege vertrek van Leali zou een nieuwe tegenvaller zijn voor de samenwerking tussen Zulte Waregem en Juventus. Er gingen zelfs geruchten in de media dat Juventus op zoek is naar een andere partner in de Jupiler Pro League. Vanuit Zulte Waregem werd dit nieuws echter stellig ontkend.