OFFICIEEL: 'Degradatie-kandidaat wil behoud verzekeren met goalgetter uit Ligue 1'

OFFICIEEL: 'Degradatie-kandidaat wil behoud verzekeren met goalgetter uit Ligue 1'

20-12-2017 16:00

KAS Eupen staat momenteel troosteloos laatste. De Panda’s haalden enkele weken terug ex-topvoetballer Claude Makélélé binnen als nieuwe trainer, al bracht dat tot dusver weinig beterschap. Verdedigend loopt het steeds beter, maar nu blijkt scoren een probleem. Daarom haalde de Oostkantonners een aanvaller in huis.

Florian Raspentino komt AS Eupen versterken. De Franse centrumspits is sinds deze zomer transfervrij, nadat zijn contract bij het Franse Bastia niet werd verlengd. De 28-jarige aanvaller moet het scoringsprobleem van de Panda’s oplossen. In het verleden was Raspentino actief bij onder meer Nantes, Olympique Marseille, Stade Brest en SC Bastia.

De algemeen directeur van AS Eupen, Christoph Henkel, is zeer opgetogen met zijn nieuwe aanwinst. "Onze trainer Claude Makélélé kent de speler al van bij zijn samenwerking met Bastia. Hij kan ons met zijn doelpunten helpen in het gevecht tegen de degradatie. We heten hem van harte welkom en kijken er naar uit om met hem samen te werken", klinkt het op de clubwebsite.