Club deelt ferme tik uit in titelstrijd, ware pandoering voor zwak Anderlecht

17-12-2017 16:12
34

Zondagmiddag stond de topper tussen Club Brugge en Anderlecht op het programma. De West-Vlamingen stuurden Anderlecht met zware 5-0 cijfers terug naar de hoofdstad. Anderlecht volgt nu al op dertien punten van Club in de stand.

In een matige eerste helft werd er zelden goed voetbal tentoongespreid. De druk kwam voornamelijk van de thuisploeg. Toch was het Anderlecht dat tien minuten voor rust de eerste grote mogelijkheid kreeg om de score te openen. Gerkens zette Hanni alleen voor doel, maar die besloot de bal nog af te leggen en verkwanselde zo een grote kans. Op slag van rust werd Brugge dan toch beloond voor het overwicht. Eerst kopte Diaby een voorzet van Vormer mooi binnen. Nog geen minuut later strafte diezelfde Diaby een misverstand tussen Spajic en Boeckx slim af. 2-0 was de ruststand.

Ook in de tweede helft bleef het spel matig. In de 56e minuut werkte Obradovic Diaby neer in de eigen zestien. Vormer werkte de strafschop koelbloedig af en pikte op die manier ook weer zijn doelpuntje mee. Club kon de rest van de wedstrijd op cruise control uitspelen. In de 72e minuut werd ook Vanaken neergehaald in de zestien. Ditmaal was de ingevallen Vossen de afwerker van dienst. 4-0. Vijf minuten voor tijd pikte ook nog zijn doelpuntje mee. 5-0 en een historische zege voor Club, dat nog nooit met vijf doelpunten verschil won van Andelecht in eigen huis. Na deze pijnlijke nederlaag volgt Anderlecht al op dertien punten van leider Club Brugge.