Rellen in Brussel krijgen staartje: 'Politie treft maatregelen'

  Rellen in Brussel krijgen staartje: 'Politie treft maatregelen'

  maandag 20 november 2017 om 15:45

  Nadat Marokko op 11 november won van Ivoorkust, en zich zo plaatste voor het WK, kwam het in Brussel tot hevige rellen. Een grote groep Marokkanen kwam op straat om de overwinning te ‘vieren’. De bevoegde instanties willen dit in de toekomst vermijden, ze willen meer weet hebben van de wedstrijden wereldwijd.

  De Brusselse politie wil voortaan weet hebben van alle wedstrijden in de wereld. Van Australië tot Ijsland: alles moet voortaan voorgelegd worden. Op die manier hoopt de politie dergelijke zaken op voorhand de kiem in te smoren.. "Dan kunnen we tenminste de nodige voorbereidingen treffen", zegt korpschef Michel Goovaerts in Het Laatste Nieuws.

  Na die wedstrijd van Marokko werd Brussel enorm hard aangepakt. Verschillende handelszaken en voertuigen moesten eraan geloven. Toch bleek de politie op de hoogte te zijn."Het is juist dat de burgemeester (Philippe Close, red.) me na een vergadering over een brand in Drogenbos vertelde dat Marokko die avond speelde, en dat het af te wachten was of er bij ons gefeest zou worden."

  Toch werd de link naar eventuele problemen achteraf toen niet gelegd. "Maar over rellen is er met geen woord gerept. En ja sorry, ik heb daar toen niet bij stilgestaan. Niémand van de geïntegreerde politie, helaas", besluit Goovaerts.

  Poll

  Gaat deze actie rellen vermijden in de toekomst?

  (171 stemmen)

  Plaats een reactie

  Toca +36846
  maandag 20 november 2017 om 16:06
  Als het belgische hooligans waren geweest. Ze zouden strenger opgetreden hebben. Wees maar zeker.
  Vind ik leuk
  VeeDeeVee +15053
  maandag 20 november 2017 om 16:14
  Als er in het stadion een akkefietje gebeurd, is WO3 uitgebroken. Voor een onnozele wedstrijd worden combiregelingen opgelegd, maar Marokko dat het WK haalt vormt geen enkel gevaar volgens hen.. Hypocriet.
  Vind ik leuk
  Bart1999 +1449
  maandag 20 november 2017 om 17:52
  Schieten met scherp op dat buitenlands krapuul. Nadien met de familie op transport zetten richting Marokko.
  Vind ik leuk
  1880 +321
  maandag 20 november 2017 om 18:07
  Gewoon heel simpel! Dat krapuul laten oppakken, dubbele nationaliteit afpakken en voor hun laf en crapuleus gedrag laten berechten in het land van ETNISCHE OORSPRONG! T zal rap gedaan zijn als de Youssef en de Yassin een paar maanden in hotel de houten pollepel in Marrakech hebben doorgebracht ... Maar NEEN, ZO SLIM ZIJN ZE HIER NIET!!!
  Vind ik leuk
  Freddyploiks +11728
  maandag 20 november 2017 om 21:29
  Jouw stelling doet mij terugdenken aan iets vreselijks uit het verleden. Wat doe je met de Belgische hooligans? Wat is het verschil tussen deze dwazen en de dwazen na Brugge-Antwerp? Etnische oorsprong? Man, je bezorgt mij koude rillingen...
  [Reactie gewijzigd op maandag 20 november 2017 om 21:31]
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws