Vanhaezebrouck: We weten dat het programma van Club Brugge makkelijker is

Vanhaezebrouck: "We weten dat het programma van Club Brugge makkelijker is"

18-11-2017 23:17
5

Anderlecht won zaterdag met 1-2 van Moeskroen. De schoonheidsprijs verdiende paars-wit niet. Dat had Hein Vanhaezebrouck ook door. 

"Het was een moeilijke match op een moeilijk veld. We hebben gedaan wat we moesten doen en karakter getoond", vertelde de trainer van Anderlecht bij Sporza. "We hebben niet veel kansen gecreëerd. Misschien durfden we bij momenten niet genoeg. Soms maakten we te veel de keuze voor de makkelijke bal, in plaats van een bal voorwaarts. Ook al was er ruimte genoeg. Maar ik denk dat het veld daarin meespeelde."

Na de rust slikte Anderlecht de 1-1. "De gelijkmaker kan gebeuren. Het was vooral een weggever van ons. Dan weet je dat hun spelers er in gaan geloven. Dit Moeskroen is een moeilijk ploeg om te bekampen als ze volledig zijn. Het goede is dat we mooie goals maakten. Zeker in de tweede helft hadden we het overwicht."

In de komende weken krijgt Anderlecht het heel druk. "We weten dat het programma van Club Brugge de komende weken makkelijk is dan dat van ons. We hebben ook een drukkere agenda en dat zal wegen. Het wordt niet makkelijk om in het spoor van de leider te blijven. Ik heb het dan niet eens over de kloof kleiner maken."

Lees ookMulder en Peeters halen Vanhaezebrouck onderuit: "Wat was zijn opdracht?"