Anderlecht moeizaam voorbij Moeskroen na slaapverwekkende pot voetbal

Anderlecht moeizaam voorbij Moeskroen na slaapverwekkende pot voetbal

18-11-2017 19:51
10

Anderlecht heeft zaterdag tegen Moeskroen gedaan wat het moest doen, winnen. Maar daar was echt alles mee gezegd. Na een slaapverwekkende partij haalde de landskampioen het met 1-2 op Le Canonnier.

Nadat Charleroi vrijdag al won, wilde ook Anderlecht Club Brugge het vuur aan de schenen leggen. Het was even onzeker of de match in Moeskroen kon doorgaan, maar uiteindelijk rolde de bal toch in Henegouwen. Echt vlot rolde het leer niet, want de regen hielp niet mee aan het spelbeeld. Moeskroen en Anderlecht maakten er geen genietbare match van.

Vlak voor de rust kwam Anderlecht toch op voorsprong. Kums bediende knap Bruno en die zorgde voor de 0-1. Bruno was een van de vele jongens die bij het begin van een drukke periode voor Anderlecht zijn kans kreeg. Andere jongens luisterden naar de namen Boeckx, Stanciu en Harbaoui, die laatste verving de geschorste Teodorczyk.

Snelle gelijkmaker
Na de pauze wilde Anderlecht loeren op de counter, maar dat plannetje viel al snel in het water. In de 52e minuut maakte Omar Govea immers gelijk. Anderlecht moest ten aanval trekken, maar deed dat helemaal niet overtuigend. Vanhaezebrouck gooide Hanni en Beric in de strijd, maar het zorgde voor weinig verschil. Toen paars-wit tien minuten voor het einde toch een mooie aanval in elkaar bokste, werkte Onyekuru af, 1-2.

In de stand nadert Anderlecht tot op zes punten van Club Brugge. De leider speelt zondag nog tegen Waasland-Beveren. Moeskroen mist de kans om terug de top zes in te duiken.