Ook De Bilde maakt zich zorgen om bondscoach: Dat kun je nooit dichtlopen

  Ook De Bilde maakt zich zorgen om bondscoach: "Dat kun je nooit dichtlopen"

  maandag 13 november 2017 om 11:39

  Kevin De Bruyne deed zondag stof opwaaien door openlijk kritiek te geven op bondscoach Roberto Martinez. De Bruyne gaf aan dat zijn systeem niet klopte, waardoor de Rode Duivels zwaar in de problemen kwamen. Gilles De Bilde begrijpt die uitleg perfect.

  De bondscoach liet zijn elftal inderdaad zwemmen. "De Duivels kwamen in een vijf tegen zeven situatie terecht. De Mexicanen hadden een enorm overwicht op het middenveld. Ze speelden met een buitenspeler links en recht met daarnaast nog een diepe spits. Meunier en Chadli werden daardoor laag gehouden, wat tegen hun natuur is", zo vertelt De Bilde bij VTM.

  De Rode Duivels werden zo gepakt op hun zwakke plekken. "Dat betekende ook dat de links- en rechtsback van Mexico veel ruimte kregen omdat ze geen rechtstreekse tegenstander hadden. Zij schoven zo mee in naar het middenveld en zo creëerden ze een overmacht van vijf tegen zeven. De Belgen liepen daarom altijd achter een verloren bal, want die gaten konden nooit dicht gelopen worden."

  Lees meer over:Rode DuivelsBelgië

  Plaats een reactie

  JODES +610
  maandag 13 november 2017 om 12:48
  Ik ga aan al die kritiek niet te veel woorden vuilmaken en gewoon een gigantische open deur in trappen en er een torenhoge cliché doorsmijten... DE BESTE STUURLUI STAAN AAN WAL!!
  Vind ik leuk
  dethklok28 +4507
  maandag 13 november 2017 om 14:36
  Ok. Nog een cliché. Every dog will have his day.
  Zelfs idioten (stuurlui aan wal) kunnen het eens bij het rechte eind hebben. Zoals nu bv...
  Vind ik leuk
  Bart1999 +1450
  maandag 13 november 2017 om 14:46
  Een veroordeelde crimineel die een forum krijgt.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Ook De Bilde maakt zich zorgen om bondscoach: "Dat kun je nooit dichtlopen"