'Vanderhaeghe kan kiezen tussen twee Belgische topclubs'

'Vanderhaeghe kan kiezen tussen twee Belgische topclubs'

03-10-2017 07:38
1

KV Oostende bedankte onlangs Yves Vanderhaeghe voor bewezen diensten. Toch is de kans groot dat Vanderhaeghe binnenkort weer aan de slag gaat. Anderlecht wil hem graag hebben en ook Standard denkt aan hem.

Hein Vanhaezebrouck ziet in Vanderhaeghe zijn ideale assistent bij Anderlecht. De twee werkten eerder al succesvol samen bij KV Kortrijk. Vanderhaeghe, Anderlecht, Vanhaezebrouck en makelaar Mogi Bayat gingen al samen in conclaaf.

Voorlopig laat het antwoord van Vanderhaeghe op zich wachten. De afgelopen dagen vroeg de trainer bedenktijd, maar een 'jawoord' kwam er zelfs niet maandag na een gesprek met Bayat. Vanderhaeghe wil naar verluidt zijn ontslag bij KV Oostende eerst goed afhandelen.

Volgens Het Nieuwsblad is er nog een tweede reden waarom Vanderhaeghe twijfelt aan het voorstel van Anderlecht. Mogelijk speelt het nog mee dat de trainer opnieuw aan de slag wil gaan als T1 in het Belgische voetbal. De krant meent dat hij momenteel in poleposition ligt om een eventueel ontslag van Ricardo Sa Pinto op te volgen.

Lees ook: 'Vanhaezebrouck ziet toch wat in verrassende samenwerking, maar twijfel heerst'