Proto verrast vriend en vijand met uitspraak: Ik heb de Standard-mentaliteit

Proto verrast vriend en vijand met uitspraak: "Ik heb de Standard-mentaliteit"

29-09-2017 18:49

Silvio Proto is ongetwijfeld één van de meer opmerkelijke figuren uit het Belgische voetbal het voorbije decennium. Sommige fans dragen hem op handen, anderen verafschuwen hem. Dat laatste geldt vooral voor die van Standard Luik. Dat vindt Proto zelf niet helemaal terecht.

In Sport/Voetbalmagazine gaat de doelman dieper in op het (negatieve) beeld dat vaak van hem geschetst wordt. "Volgens Vanderhaeghe (zijn ex-coach bij KV Oostende, nvdr.) weerspiegelde dat beeld absoluut niet de persoon die ik was in de kleedkamer. Hij wilde zelfs dat we aan mijn imago zouden werken ... Maar denk je dat ik zin heb om inspanningen te doen om mensen te behagen met wie ik geen enkele affiniteit heb?", vraagt hij zich luidop af.

Proto komt met een opmerkelijke anekdote op de proppen. "Wanneer ik ga vissen, bijvoorbeeld, kom ik veel Standard-fans tegen. Die mensen appreciëren me omdat ze zien dat ik altijd alles geef voor mijn team op het terrein. Ze zeggen me zelfs dat ik de Standard-mentaliteit heb", aldus de oud-international. In zijn tijd bij RSC Anderlecht werd de keeper nochtans heel vaak uitgefloten door het  Luikse legioen.