KAA Gent weet wie Vanhaezebrouck moet opvolgen in de Ghelamco Arena

KAA Gent weet wie Vanhaezebrouck moet opvolgen in de Ghelamco Arena

29-09-2017 07:12
3

KAA Gent nam een paar dagen geleden afscheid van Hein Vanhaezebrouck. De trainer lijkt nu al bij Anderlecht onderdak gevonden te hebben. De Buffalo's zijn zelf nog op zoek naar een oefenmeester, maar weten al wat voor soort trainer er na Vanhaezebrouck moet komen. 

'We willen echt zo snel mogelijk iemand aanstellen, hoe sneller hoe liever. Al moeten we ons ook niet laten opjagen. We moeten vooral de juiste keuze maken', liet voorzitter Ivan De Witte optekenen in Het Nieuwsblad

Heel wat trainers willen aan de slag in de Ghelamco Arena. De club ontving al tientallen cv's. "De voorbije drie jaar hebben we met ons voetbal zoveel abonnementen verkocht en zoveel goodwill gecreëerd bij publiek en analisten. Die lijn willen we doortrekken. We willen een coach die attractief voetbal brengt", stelt De Witte.

"Het moet iemand zijn met een duidelijk concept en die de spelers dat concept ook kan laten uítvoeren. Ook moet hij een sterke persoonlijkheid hebben. We hebben een heterogene spelersgroep, met veel nationaliteiten"

Mazzu op komst?
Volgens Sportwereld is Felica Mazzu daardoor nog altijd een kandidaat. "Dan heb ik het niet per se over balbezit en dominantie. ‘Attractief voetbal’ is een ruim begrip, je moet dat niet te eng zien." De trainer van Charleroi wilde donderdag niet reageren op de interesse uit Gent. 

Het is nu al duidelijk dat assistenten Peter Balette en Bernd Thijs aan het roer staan in de topper tegen Club Brugge. Thijs heeft een Pro Licence-diploma en ambitie. Kan hij Vanhaezebrouck opvolgen?  "Het is nog te vroeg om iets uit te sluiten", aldus De Witte in Het Nieuwsblad.  

Lees ook: Is ook Vanderhaeghe op weg naar Anderlecht? 'Anders echt met voorbedachten rade'