Is ook Vanderhaeghe op weg naar Anderlecht? 'Anders echt met voorbedachten rade'

Is ook Vanderhaeghe op weg naar Anderlecht? 'Anders echt met voorbedachten rade'

29-09-2017 06:46
10

Hein Vanhaezebrouck wordt waarschijnlijk de nieuwe trainer van Anderlecht. Paars-wit ontkent dat er al een deal is, maar bij Het Nieuwsblad zijn ze zeker, de voormalig oefenmeester van KAA Gent trekt naar Brussel. De krant schuift ook een nieuwe assistent naar voren, Yves Vanderhaeghe.

Onlangs zette KV Oostende Vanderhaeghe op straat. In het verleden werkte hij al samen met Vanhaezebrouck bij KV Kortrijk en was hij bij Anderlecht actief als speler. Volgens de krant is de kans groot dat Vanhaezebrouck zijn eigen staf mag samenstellen. 

'Zijn assistenten uit Gent – Peter Balette, Bernd Thijs, keeperstrainer Francky Vandendriessche en fysiektrainer Stijn ­Matthys – liggen moeilijk, want daaruit zou kunnen blijken dat zijn afscheid bij de Buffalo’s en zijn transfer naar Anderlecht echt met voorbedachten rade zijn gebeurd zoals velen – logischerwijs – nu al denken', meent Het Nieuwsblad

Fan van Club Brugge
Het is maar de vraag of Vanderhaeghe opnieuw tweede viool wil spelen onder Vanhaezebrouck. De laatste jaren stond hij immers op eigen benen. Nog opvallend, Vanderhaeghe uitte zich nog niet zo lang geleden als fan van Club Brugge. Hij had twaalf jaar een abonnement bij Blauw-Zwart.

Onder René Weiler waren Nicolas Frutos, David Sesa en Thomas Binggeli de assistenten. Frutos stond de laatste wedstrijden van Anderlecht aan het roer. Het is nog niet duidelijk welke rol hij binnenkort bij paars-wit krijgt. De twee Zwitsers kwamen mee met Weiler. Sesa sprak vorige week Anderlecht een paar keer tegen in verband met het afscheid van Weiler. De Nederlandse keeperstrainer Max de Jong lijkt nog niet voor zijn job te moeten vrezen.

Lees ook: Anderlecht brengt meteen duidelijkheid en bevestigt gesprekken met Vanhaezebrouck