Pro League neemt zeer ingrijpende beslissing over Reviewcommissie

Pro League neemt zeer ingrijpende beslissing over Reviewcommissie

14-09-2017 12:15
6

De Pro League heeft een belangrijke beslissing genomen: de macht van de Reviewcommissie wordt ingeperkt. De commissie mag niet meer oordelen over wedstrijden met een videoref en gaat dus niet lang meer bestaan.

Een videoref én een reviewcommissie, dat leek voor de Pro League van het goeie teveel. "Er dient vermeden te worden dat de Reviewcommissie en de VAR (Video Assistent Referee, red) er een verschillende mening op na zouden houden. Dat kan tot rechtsonzekerheid bij de clubs leiden", klinkt het in een korte mededeling.

Dat betekent concreet dat de Reviewcommissie binnenkort helemaal afgeschaft zal worden. Momenteel is het systeem met videorefs nog maar in de testfase, maar op termijn moet er bij iedere match een videoref aanwezig zijn. De Reviewcommissie wordt in theorie dan overbodig.

Sinds de oprichting staat de Reviewcommissie regelmatig ter discussie, de supporters vinden vooral dat de selectie veel te willekeurig is. Veel fouten die de ref niet heeft gezien worden ook achteraf niet meer bestraft. De commissie is dan ook nooit echt populair geweest onder de fans.