Gent verspeelt tegen Genk eerste zege in de slotfase

Gent verspeelt tegen Genk eerste zege in de slotfase

10-09-2017 16:20
11

Ook op de zesde speeldag heeft KAA Gent niet kunnen winnen. Tegen KRC Genk stond het lang voor, maar in de slotfase kopte Brabec de 1-1 eindstand op het bord. Een uitslag waarmee beide ploegen heel weinig opschieten.

In een evenwichtige eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong via een strafschop. Bij de penalty waren beide clubs boos. KAA Gent vond dat de man van de fout, Clinton Mata, zijn tweede gele kaart moest krijgen. Terwijl de bezoekers van mening waren dat het geen fout was. Danijel Milićević trok zich van de heisa weinig aan en scoorde het eerste doelpunt van de Buffalo's dit seizoen in de Ghelamco Arena.

Na de pauze moest KRC Genk komen. De bezoekers hadden het meeste balbezit, maar het speelde te slordig. Veel kansen versierden het ook niet. Uiteindelijk viel de gelijkmaker toch uit de lucht. Alejandro Pozuelo schilderde een vrije trap tot bij Jakub Brabec en die scoorde de 1-1. 

Gent speelde sit seizoen nu acht officiële wedstrijden en wist er geen enkele van te winnen. Door het gelijkspel tegen Genk telt het nu drie punten in de stand. Het blijft voorlaatste in de Jupiler Pro League. KRC Genk verzamelde nu acht punten.