De Mos haalt Rode Duivels helemaal onderuit: 'Veel te gezellige boel'

De Mos haalt Rode Duivels helemaal onderuit: 'Veel te gezellige boel'

04-09-2017 08:41
9

De Rode Duivels hebben zich met enige moeite gekwalificeerd voor het WK. Tegen Griekenland won het nationale elftal met 1-2. Er is veel hoop op een glansprestatie van de nationale ploeg, maar Aad de Mos gelooft er niet echt in.

"Deze Rode Duivels kunnen nooit verder geraken dan de kwartfinale. Echt niet. Ze hebben niet de power als ploeg én als spelers individueel om beter te presteren. Het is allemaal een veel te gezellige boel als ze samenkomen", zegt hij in Het Nieuwsblad.

De Nederlander ziet één groot verschil met de concurrenten. "Ze hebben niet de winnaarsmentaliteit die de Zuid-Amerikaanse landen wel hebben. En trouwens: tegen toplanden als Spanje en Duitsland zullen ze ook nu weer tekortkomen. Neen, de Belgische fans moeten zich niet te veel illusies maken", besluit hij.

België is het eerste Europese land dat zich gekwalificeerd heeft voor het WK. Het kan ook toppers zoals Brazilië en Portugal ontlopen in de groepsfase van het WK, maar dan moet het ten laagste op de zevende plek staan op de FIFA-ranking.