Rode Duivels doen uitstekende zaak, Neymar en Ronaldo geen tegenstander op het WK

Rode Duivels doen uitstekende zaak, Neymar en Ronaldo geen tegenstander op het WK

04-09-2017 07:44
2

Onze Rode Duivels kunnen zich opmaken voor het WK na winst tegen Griekenland. De komende wedstrijden worden toch nog steeds belangrijk, zij beslissen namelijk of we bij de WK-loting in pot één terechtkomen.

Wie er in pot één terechtkomt voor de WK-loting wordt beslist via de FIFA-ranking. De landen van plaats één tot en met plaats zeven krijgen een plekje in die pot. Onze Rode Duivels staan momenteel op plek negen, waardoor we in de tweede groep dreigen te vallen. De goede resultaten zullen daar echter verandering in brengen.

Na de winst tegen Griekenland zijn we verzekerd van de zevende plek in de FIFA-ranking. De Rode Duivels zullen al zeker over Polen (vijfde) en Chili (zevende) springen in de FIFA-ranking. We kunnen zelfs zesde worden, maar dan mag de huidige nummer zes (Colombia) dinsdagavond niet winnen van Brazilië.

Geen Neymar en Ronaldo
Eind november moeten we dus zeker in de top zeven komen te staan. Als dat tot de loting zo blijft onlopen we al zeker de landen Brazilië, Duitsland, Argentinië en Portugal in de groepfase van het WK. Confrontaties met Frankrijk, Spanje, Italië en Engeland, die niet in de top zeven zitten, behoren nog steeds tot de mogelijkheden dan.

Om helemaal zeker te zijn van die zevende plek (of hoger) moeten we nog een zes op zes halen tegen Bosnië-Herzegovina en Cyprus.